Ringa med knappar

Idag lyfte jag på en lur. En separat lur som satt fast med en vriden sladd i en låda med knappar på. Skärmen på lådan hade dålig upplösning och inte ens färg. En fast telefon. Hur kommer en sån att beskrivas i framtiden? Konceptet att ringa stationärt? Ingen frågar längre ”vad gör du” utan ”var är du” i telefon.

Jag har redan vant mig av vid en fast telefon. Vi har egentligen ett abonnemang men telefonen fungerar inte. Eller den bryter snarare all annan kontakt med omvärlden, med internet och digital-tv:n. Som om den inte ville bli utkonkurrerad.

Vår teleleverantör påstår att inget är fel. Men fel är det. Vi har valt att inte ha telefonen i jacket. Vi surfar hellre och tittar på tv. Den senare gör mest min man. Ni får tweeta mig @olifantmedia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *