Framtiden är nu och snart

20130220-003401.jpgNär min framtid fortfarande var oviss anmälde jag mig tillsammans med en branschkollega till Framtiden för coachning och affärsutveckling. Vi har länge pratat om en idé som vi vill utveckla och realisera om den verkar hålla och vi inte måste leva på enbart nudlar.

Men nu har jag redan en framtid – ett nytt jobb! Nyss ett vikariat som webbkommunikatör och snart börjar jag arbeta som webbredaktör. Rädd att inte hinna satsa så mycket som jag vill. Men den här idén måste utforskas.

#nyttjobb

Känner mig utvald i en tuff urvalsprocess. Ser fram emot att få arbetskamrater och att ingå i ett sammanhang. Som egenföretagare är friheten stor liksom ensamheten. Jag har trivts med att kunna planera min arbetsdag själv. Välja vad som ska vara mitt kontor för dagen. Hemma, i trädgården inom WiFi:ns täckning, på ett kafé, ett bibliotek, ett hotell i storstaden. Det jag saknat mest är någon att diskutera med och att lösa problem med. Samarbetet. Någon att fråga, luta sig mot, resonera med. Ha olika åsikter med så att jag tvingas tänka om.

Egenföretagare blir lätt ensamföretagare

Det bästa råd jag kan ge till andra som vill bli egenföretagera är att bygga upp ett nätverk med kontakter som är bra att ha. Jag trodde att ensam var starkast. Så har mitt liv oftast varit. Som egenföretagare blir man lätt ensamföretagare. Till slut kände jag att det inte gick att komma vidare. Det fungerade inte att försörja sig på kommunikation och att arbeta isolerad. Jag måste ha tillgång till vettiga människor att prata med.

WebCoast – kontakt-knytkonferens

Det senaste året har jag lagt energi på att nätverka och bygga upp ett kontaktnät av människor med liknande intressen och kunskaper. Helst lite mer kunskaper än mina så att jag kan lära mig mer. Det började med knytkonferensen WebCoast i mars förra året. I två dygn andades, twittrades och pratades det webb och kommunikation på Lindholmen i Göteborg. Jag började följa andra deltagare på Twitter och fick snart nya följare och värdefulla kontakter. Människor som blivit viktiga i och utanför tweeten. Som lett till nya värdefulla kontakter.

Stärkt av andra har jag sett min kompetens på nya sätt. Det har hjälpt mig att presentera mina kunskaper för tilltänkta uppdragsgivare och arbetsgivare. Plötsligt blev det en träff och ett nytt jobb jag kommer att berätta mer om en annan gång.

Som gardering för min framtid sökte jag och blev antagen till en kurs i webbprogrammering på distans. Tänk om att roligt gick att kombinera. Det behövs minst 21 dagar i en vecka för att få det att gå ihop. Kanske i en annan framtid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *