Nattfotografi – Djurgårdens ljus

Jag kan inte få nog av jämförelser. Platser förr och nu, olika årstider, olika tidpunkter på dygnet, i olika väder och ljus. En plats men så olika.

I över en månads tid har stativet med kameran stått vid balkongen i sovrummet. När jag inte kan sova smyger jag fram med en liten LED-lampa för att inte snubbla på stativets krokben och väcka den som sover. Öppnar slutaren och väntar stilla utan att göra rörelser i det snart 150-åriga lite svajiga golvet.

Ibland är ljuset fantastiskt, ibland grått och ledsamt. En bil som passerar lyser upp stammen och grenverket på den gamla ståtliga eken. Ljusen från industrin färgar röken och molnen från orange till violett och ger en apokalyptisk stämning. I klart väder syns blinkande fyrar i Vänern och ett svagt sken från Skoghall tvärs över sjön. Stjärnor och planeter ser ut som små hål på natthimlen. Jag känner mig väldigt närvarande som en del av världen. Drar några djupa andetag och känner att jag kan somna snart. Säger godnatt till världen och naturreservatet DjurgårdenKinnekulle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *