Bokköpstopp och rea

Det finns väldigt många bokstäver i vårt hus. Många berättelser mellan pärmar i hyllor och i travade högar på golvet. Vi kan nog bygga ett litet hus till av böcker. Därför har vi köpförbud av böcker. En regel som överträds dåd och då. Det får bara köpas tunna böcker, helst pocket utan onödigt skrymmande pärmar.

Jag skulle inte köpa något på bokrean

20130226-233241.jpg

1Q84 skulle väl alla läsa för ett tag sedan? Doppler valde för färgerna och en cyklist på omslaget.

Jag slank bara in för att visa mitt stöd för den fysiska bokhandeln. Där råkade jag bara köpa två böcker. Den ena för omslagets skull och den andra för att det var en sån där bok som alla skulle läsa härom året. Fem centimeters tjocklek totalt.

Vid hemkomsten kommer erkännandet från min andra hälft. Han har också råkat passera en bokhandel. Han är inte så avhållssam, konsumerar bokstäver i en rasande fart. Den högen är 15,5 cm fördelat på sju böcker. Inte en enda pocketbok.

Vilken golvyta ska nyinköpen staplas på? Vilket håll ska huset byggas ut åt? Hur många olästa böcker har vi redan? Utegångsförbud under bokrean nästa år?

2 reaktion på “Bokköpstopp och rea

    • Hade jag kommit hem med reaskor hade förstålsen och förlåtelsen varit mindre. Men min andra hälfts samlade bokvolym överstiger min skovolym.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *