Vatten i flytande form

Dagen har handlat om något livsviktigt. Rent vatten. Vattenkvaliteten har det inte varit något större fel på, men att få det till kranarna. Enskild brunn, hydrofor och vattenpump är jag inte expert på men vet en hel del nu.

I samråd med grannen som vattnet delas med kom vi överens om att byte av vattenpumpen var nödvändigt. VVS-firman bestämde dag och jag förberedde mig på en dag utan vatten och delvis el. Strömmen behövde brytas för att få strömmande vatten liksom.

På morgonen bestämde sig den gamla pumpen tydligen för att stupa på mållinjen. En timma innan VVS-firmans bil svängde upp sinade vattnet. Sex timmar senare rann vattnet igen, från 65 meters djup under markytan.

Vilken lyx med rent fint dricksvatten och en elektrisk pump som bekvämt serverat det. Så lätt att ta för givet. Sex timmar utan fick mig att tänka på dem som aldrig har rent vatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *