Katter – mindfullnessexperter

20130305-213832.jpgTvå stora runda ögon och ett kurr var det första som mötte mig i morse. Jag ska inte ha katter i sängen eller katter överhuvudtaget. Men det ger ro i sinnet. Kroppen däremot upplever kattpartiklarna som fiender att bekämpa med snor, tårar och andnöd.

Den lilla randiga gästen fick vara hos oss på retreat ett dygn. Matte, grannen är bortrest och lilla katten och hennes tre större bröder får tillsyn några gånger om dagen. Lilla honan trivs bäst som ensamkatt. Det är inte lätt att vara tillsammans med tre andra rastlösa innekatter.

Med förebyggande preparering av allergimediciner går det ganska bra att ha en spinnande katt vid sin sida en stund. Översvallande tillgiven och nöjd med den odelade uppmärksamheten. Ömsesidig antistress. Katter tycks vara fenomenala på mindfullness.

I natt ingen katt men hår kvar på täcket. Försöker mig på att leva in i kattens tillvaro. Här, nu somnar snart…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *